Varanasi
Blijf op de hoogte en volg Delano en Yoni
10 Oktober 2017 | India, Benares
Eerst nog even terugkomend op het wachten in Orchha: wij zaten in de gezamelijke ruimte van het guesthouse toen tweemaal het stroom uitviel. Het was nog donkerder dan pikdonker! Best freaky, maar wij hebben het overleefd dicht tegen elkaar aan zittend. Daarna een tuktuk in het donker naar het station om vervolgens deel te nemen aan "de nachttrein ervaring". Wij waren natuurlijk ruimschoots optijd en moesten hierdoor 1.5uur wachten tussen 1000 Indiërs en dat op dat tijdstip (niet prettig). Eenmaal toen de trein arriveerde hadden wij onze bedjes gevonden en begonnen wij aan een nacht met veel geluid en weinig ruimte.. Wij lagen bovenin, dus vielen wij niet zo op en konden wij de backpacks goed verbergen.
De volgende ochtend kwamen wij aan op het station van Varanasi en überhaupt voordat we er uit waren stond er al een tuktukchauffeur met smart op ons te wachten. Dit was een klein, driftig en temperamentvol mannetje. Uiteindelijk zijn wij met hem naar het hotel gegaan, of eigenlijk hostel, maar wij hadden hier een privékamer. Prima hostel, schoon en had alles wat wij als toeristen nodig hebben. In de middag hebben wij de straten van Varanasi verkend en hebben wij lekker bij een restaurant gegeten en gedronken. Wij zijn begonnen met de hele reeks van Saw (horror films) opnieuw te kijken, dus hebben daar onze handen aan vol op de rustmomenten met in totaal 7 films. De volgende dag zijn wij met een tuktuk naar de grootste gath gegaan, waar in de avond een ceremonie zou plaatst vinden. Gaths zijn de trappen die naar de heilige rivier: de Ganges lopen. Elke Ghat heeft een eigen thema, verhaal of belangrijk gebouw. Wij vonden het leuk om te zien hoe het er overdag aan toe gaat, maar ook in de avond. Delano kreeg overdag direct verschillende aanbiedingen om zijn baard te laten scheren, in het speciaal door een man, die direct zijn hand wou schudden en daarna een handmassage begon uit te voeren Yoni was dit iets te vlug af door meteen Delano's hand los te tikken. Wederom: lang leve desinfectie mee op reis!
Verder hebben wij een boottocht gedaan over de Ganges om zo alle hoogtepunten in een halfuurtje te zien, uiteraard wilden alle locals meteen een selfie met ons. Normaal weigeren wij dit maar op een boot creëer je meteen een ongemakkelijke situatie, dus lieten we het nof maar een keer over ons heen komen. Na een aantal minuten kwam er een lijk voorbij dobberen (ja, dit lees je helaas goed). De Ganges is heilig, maar er gebeurd veel. Locals wassen zich erin, spelen hierin en mensen komen vanuit heel India om een fles heilig water te halen en hier eens in hun leven te zijn. Maar aan de andere kant zijn er burning ghats, waar 24 uur crematies plaatsvinden. De as wordt ook in de Ganges gegooid, daarbij kun je de rook, geur en bizarheid wel indenken he? Enfin, voor ons gek, interessant en verdrietig om te zien, maar voor de locals is het een droom: sterven en worden gewassen/ uitgestrooid worden in de heilige rivier om gereïncarneerd te worden. Brrrr.
In de avond hebben wij geld gewisseld om de grens van Nepal morgen over te kunnen steken. Hier werden wij bijna in het ootje genomen door een geld laten vallen achter het bureautje truc. Hier waren wij alert op en hebben de meneer hierop aangesproken en toen kregen wij de 500 roepie terug. Toen wij daar wegliepen kwamen wij de Nederlanders tegen met wie wij in de visumrij op het vliegveld van Delhi hadden gestaan. Leuk om bekende gezichten zien! Waarschijnlijk gaan wij hen in Nepal weer zien, omdat onze route die van hen soms overlapt. Nog even wat souvenirs gescoord. Om 19.00uur begon de ceremonie van de Ganges: druk met mensen en koeien, mooi, spiritueel en bijzonder. Daarna op een riksja fietsend naar ons hostel gebracht. Best spannend met al die gaten in de weg en zo hoog, haha!
Wij hebben ons net uitgecheckt, maar moeten ons vandaag nog even vermaken tot 22.30uur (nu bijna 12.30u) in de stad en in de gemeenschappelijke ruimte van het hostel. Om 00.35 uur zal onze nachttrain pas gaan naar Gorakhpur. Vanaf daar zullen wij direct de grens oversteken en overnachten in Lumbini (Nepal) om de dag erna naar Chitwan Nationaal Park te gaan! ♡
10 Oktober 2017 - 13:25
Oma MAR:
WEER GENOTEN VAN JULLIE VERSLAG
GROETJES
13 Oktober 2017 - 16:56
H.d.kahlen:
hallo delano en jony best spannend allemaal .groetjes van opa en oma