Paracas - Reisverslag uit Paracas, Peru van Delano en Yoni - WaarBenJij.nu Paracas - Reisverslag uit Paracas, Peru van Delano en Yoni - WaarBenJij.nu

Paracas

Blijf op de hoogte en volg Delano en Yoni

29 November 2016 | Peru, Paracas

Hello again!

De laatste dagen zijn ingegaan, helaas. Maar opzich hebben wij alles gedaan wat wij wilden doen en is thuiskomen ook altijd wel weer fijn. Onze laatste dagen hadden wij als volgt gepland: 2 nachten Paracas, 2 nachten Pisco en 1 nacht Lima en dan begint het boarden richting huis!

Op dit moment hebben wij twee nachtjes in Paracas geslapen. Om hier te komen hadden wij vanuit Ica een directe bus geregeld (10 sol pp), maar dan moesten wij ruim 4 uur wachten tot de bus zou vertrekken, daahaag! Delano plofte neer in de wachtruimte met alle spullen en Yoni ging op haar soort van Spaans de tickets veranderen. Bij de ene balie kreeg zij boos het geld terug, mooi dat is 1!  Bij de tweede balie kreeg zij 2 tickets naar Pisco (5 sol pp). Oh, de bus ging over 5 minuten. Op verzoek van Delano moest Yoni ietsje rustiger doen, dus Yoni zegt: mop, de bus gaat over 5 minuten ga je mee? Die Delano gaf geen kick.. HALLO, we moeten over 5 minuten in de bus zitten! Het kwartje viel en daar renden we dan, geregeld! Kleine 2 uur verder kwamen wij in Pisco aan, vanaf hier was het 30 sol met de taxi. Geldwolven! Wij deelden een fake-taxi met een ander gezin, 12sol per gezin. Geregeld!

Paracas is een klein havenplaatsje aan de kust. Dat kan je ook ruiken: vogelpoep en verotte vis. De eerste dag hebben wij wat rondgekeken, boodschapjes gedaan en ons verdiept in de activiteiten. Als middageten zaten wij aan de rijst met groenten en pollo a la plancha (kip met friet op z'n Hollands). Dus hebben wij in de avond in het hotel tosti's gemaakt met gezelschap van een superlief klein katje. Ook was er een vrouw op straat die churrobroodjes met karamel verkocht. De hele tijd stond zij voor de winkel en nu was zij verdwenen. Delano zag haar wegfietsen: OLAAAA! die Delano kon toch rennen en Yoni had de slappe lach. Eindstand: wij hadden een churro!

De volgende ochtend stond er een uitje op de planning: Islas Ballestas. Oftewel de diereneilanden van Peru! 2 uur op de boot dierenspotten, namelijk pinguïns, zeeleeuwen, vogels, krabben en als klap op de vuurpijl een walvis! Dat was uniek en zelfs de kapiteintjes waren aan het filmen, dat zegt nogal wat. Voor deze boottocht moest je 13sol tax betalen per persoon. Maar de taxvrouw maakte een foutje, waardoor het maar 8sol voor ons was. Het is niet veel, maar wel genoeg voor een ontbijtje. Voor de boottrip waren er twee mannen die met Yoni op de foto wilden. Nouja, oke dan maar. Vervolgens werden er de hele trip foto's van ons 2 gemaakt. Wij draaiden ons hoofd maar continu weg. Op een of andere manier zitten wij met dit soort dingen altijd bij locals ipv met andere toeristen. Dus misschien vallen wij daarom in de aandacht, haha. Daarna verkast naar het hotel naast het huidige hotel, want het huidige hotel was vol om nog een nachtje te kunnen blijven. Pluspunt: een zwembadje en minpunt: de wi-fi is ruk. Maar wij genieten lekker en hebben lekker ontspanning ingepland! In de avond lekker uiteten geweest en aan de boulevard een cocktail gedronken. In de nacht weer onze oordoppen gebruikt tegen gillende Peruaanse keukenwijven en blaffende honden. Vandaag schuiven wij een plaatsje op en belanden wij als het goed is in Pisco.

Hasta luego!

• 29 November 2016 - 16:22

Diane:

Wat een mooie vakantie hebben jullie. Maar naar huis gaan is ook wel weer fijn.